Week van het Weven 26 mei tot en met 3 juni 2018


Samenwerking en Thema
Voor deze editie van de Week van het Weven werkt Weefnetwerk actief samen met de stichting ‘Wol in de Hoofdrol’ , Follow the blue line' en LWD 2018. 


Het  thema is ‘Weven en Wol' met voor het  Friese Melkschaap een ereplaats! Logisch,  Leeuwarden is immers  Culturele Hoofdstad van Europa.


PROGRAMMA - OVERZICHT 


ATELIERROUTE door de noordelijke provincies: van galeries tot huiskamerateliers, van 2D tot 3D, van gebruikstoepassingen tot beeldend weefwerk. Ook verbindingen met andere textiele ambachten en kunstuitingen. De deelnemers zullen als kenmerk/beeldmerk een manshoog weefraam bij hun ateliers/locaties plaatsen.
Alle deelnemende ateliers zijn gedetailleerd beschreven onder de routekaart.

LEZINGEN en WORKSHOPS: op verschillende locaties en diverse tijdstippen worden lezingen/presentaties gegeven. o.a. over Tapijtweven (beeldend weven) en Bauhaus. Programmadetails tref je aan bij de ateliers onder de routekaart en onder het tabblad bijzonderheden

WEEF-IN op 26 mei van 11.00 tot 17.00 u: Kollumerpomp, It Dreamlân. Locatie nr 1 op de routekaart; de weef-in is overdekt!
Kom kijken of doe mee: demonstreer en geef weven een feestelijk gezicht. Weef mee op je meegebrachte tafelgetouw, bandweefgetouw, weefraam, hevelrietgetouw (rigid heddle loom), pinloom enz. Voor alle leeftijden! 
RECORDPOGING Simultaan Weven, tijdens de Weef-in. Nu je er tóch bent: van 13.00 tot 14.00 uur vindt de 1e Nederlandse recordpoging plaats om met zoveel mogelijk mensen gelijktijdig en op dezelfde plaats te weven!
Meedoen? Opgave via dit formulier Aanmelden kan nog tot 20 mei a.s.

MARKT: WOL IN DE HOOFDROL, 26 en 27 mei 2018 van 11.00 - 17.00 u
Veelzijdige markt met textiele producten, wol in het bijzonder; locatie 1.   Handgemaakt, ambachtelijk, duurzaam, hergebruik, mooie materialen;  breien, haken, weven, spinnen, vilten en nog veel meer enz.

TEXTIELE WORKSHOPS op zondag 27 mei 2018, overdekt, l  (Kollumerpomp, It Dreamlân, locatie nr 1 op de routekaart). Zie het programma-overzicht en het tabblad bijzonderheden van deze site.

WEEFRAMENROUTE met WEDSTRIJD: in samenwerking met vlasroute 'Follow the blue line' zullen manshoge weeframen het landschap en de locaties op de vlasroute versieren. Daarnaast zullen de ateliers van de weefroute ook een dergelijk weefraam als herkenningsteken plaatsen. Deze weeframen zijn ingeweven met natuurlijke materialen, waaronder wol van het Fries Melkschaap. Meer informatie: www.wolindehoofdrol.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.